Šī tīmekļa vietne ir paredzēta lietošanai Latvijas Republikas iedzīvotājiem.

svētdiena, 2016. gada 3. aprīlis

Kā ietaupīt uz ēdienu

Sociāli aktīviem cilvēkiem ietaupīt naudu uz pusdienām ir ļoti aktuāli, jo viņi darba dienas lielāko daļu pavada ārpus mājas. Daži to neuztver nopietni, taču viens no taupīšanas veidiem ir iepriekš mājās pagatavotās pusdienas ņemot līdzi uz darbu. Protams var sacīt, ka šādi daudz dienā neietaupīsi, taču saskaitļojot nedēļā un mēnesī, tas jau sastāda manāmu naudas summu. Ja variants, kad ņemt līdzi mājās pagatavotās pusdienas tev zināmu apsvērumu (sabiedriskā statusa, laika deficīta vai gatavojamās maltītes sastāvdaļu iztrūkuma) dēļ nešķiet pieņemams, tad noteikti vajadzētu izvairīties no "našķēšanās", jo tas rada ļoti īslaicīgu sāta sajūtu un salīdzinoši dienas griezumā izmaksā daudz. Apetīte nosista tikai uz brīdi un jau pēc neilga laika ir vēlme stiept roku pēc nākošā našķa. Pie visiem papildus ne visai lietderīgiem tēriņiem, tu vēl bojā savu figūru un zarnu traktu, jo našķi noteikti ir ar augstu kaloriju daudzumu, taču bez šķiedrvielām, kuras mums ar uztura palīdzību patiesi būtu jāuzņem.

Prātīgākais veids šajā gadījumā tomēr būtu ieturēt siltu maltīti sabiedriskās ēdināšanas vietā, cenšoties atrast savam maciņam piemērotu vietu. Ļoti labas ir kompleksās pusdienas, kuras nu jau vairāku gadu garumā ir iecienītas un, praktiski katra sabiedriskās ēdināšanas vieta to piedāvā. Šīs porcijas nav tik lielas, kā ņemot parasto piedāvājumu, taču tu vari apēst gan nelielu zupas porciju, gan otro. Ja ēdināšanas vietā nepiedāvā kompleksās pusdienas, tad iespējams tur piedāvā pusporcijas, kuras īstenībā daudz neatšķiras no pilnajām porcijām, taču maksā 20-30% lētāk.